tisdag 19 september 2017

x 4

LÖRDAG

Vaknar sent och duschar av mig alla öl från fredagen. Jag har sparkat upp sår på båda mina anklar. Femton timmar i träskor.
Ser mig själv i badrumsspegeln och tänker "eyeliner eller inte eyeliner". Funderar över vilka jag kan tänkas möta om en timme. Börjar gråta. "Inte eyeliner."

Ser honom före jag ser någon annan.
Sedan ser jag ingen annan.
Men ändå.

SÖNDAG

Kvällen är fuktig, men luften är ändå hög. Himlen går från guld till rosa och det sträcker sig en regnbåge över hela staden. Jag går ensam och tittar på svamparna som växer längs med stigen. En i varje färg. Försöker klappa hästarna, men de intresserar sig bara för ekollon. Tänker att jag gör det här själv, det måste vara meningen.

MÅNDAG

Har inte sovit så bra och tar ett eftermiddagspass i bibliotekets läsesal. Forskningsmetoder och människor som viskar, prasslar och nyser. Jag nyser också, men först senare. En kort stund inbillar jag mig att han smiter förbi mig, men jag vet att det är för att jag fortfarande ser honom i så många andra. Sedan tittar jag på dem andra istället och saknar mitt riktiga studentliv när alla var precis så unga.

TISDAG

Vaknar med en liten gnutta uppgivenhet som följt med genom sömnen. Ofta glömmer jag bort att minnas att det inte bara är de som lämnar. Även jag gör det.

Men också: någonstans har ett litet frö av motivation inför vårterminens uppsatsskrivande skickat ut bräckliga rötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar